duminică, 6 decembrie 2009

SFintul Nicolae si alegerile

Azi este ziua de praznuire a Sfintului Nicolae, un ierarh care si-a permis sa palmuiasca in plina adunare un eretic pentru ca blasfemia. Alaturi de Sfintul Spiridon, care a explicat realitatea Sfintei Treimi prin compozitia (pamint, apa si foc) a unei caramizi, Sfintul Nicolae este unul dintre marii facatori de minuni.
Sfintii stiu si nu stiu ce inseamna alegerea. Stiu pentru ca sint constienti de ceea ce implica aceasta lume si, prin intreaga lor existenta, aleg sa nu se lase inselati. Si nu stiu ce inseamna alegerea pentru ca de fapt atunci cind Il ai pe Dumnezeu in suflet, nu exista alegere ...
Noi astazi, in Romania, am avut de ales intre doi candidati la presedintie. Se spune asa, pentru ca figureaza doua nume pe buletinele de vot. In fapt, candidatura inseamna ceva : un proiect, o intentie, o promisiune. Pentru unul dintre candidati, insa (si anume pentru Mircea Geoana) candidatura a insemnat denigrarea concurentului sau, si anume a presedintelui in functiune. Fortat de imprejurari, a inceput sa si promita vrute si ne-vrute, contrazicindu-si in mod frecvent propriile pozitii si declaratii anterioare, refuzind sa isi asume contributia la eventualele esecuri ale tarii in calitate de al doilea om in stat care a condus majoritatea parlamentara. O persoana prea orgolioasa ca sa isi vada incompatibilitatea cu pozitia de presedinte de tara, manipulata de exponentii a tot felul de interese interne si externe, o persoana care sufera de o naivitate nu copilareasca (aceasta ar fi laudabila si cu siguranta nu l-ar trage spre candidaturi la pozitii inalte), ci prosteasca. O persoana fara pic de naturalete, inchisa, plin de rautate, invidie, inconstienta.
Si totusi ultimele sondaje arata ca romanii pe acesta l-au dorit presedinte. E adevarat ca e o diferenta de putine procente intre candidati, dar ea exista. Romanii au ales ... Poporul roman este definit de majoritatea care a ales astazi. Fara sa isi dea seama ca alternativa care li se punea in fata nu era de fapt o alternativa : formatiunea politica al carei candidat l-a votat este majoritara, deci la putere, de 15 ani consecutiv. A pus piedica tuturor ideilor viabile venite din partea minoritatii din care face parte actualul presedinte. Ambitiile politice si nu numai s-au facut vazute pe banii contribuabililor la fiecare proiect de lege.
Sintem nebuni ... Nu mai stim sa deosebim albul de negru. Cum zice Iisus, "Ioan 16:2 [...] ba încă, va veni vremea când, oricine vă va ucide, să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu. Ioan 16:3 Şi se vor purta astfel cu voi, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine."
Dumnezeu sa ne ajute pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale, ale Sfintului Nicolae si ale tuturor Sfintilor, sa suportam si consecintele inconstientei atitor semeni de-ai nostri - o incercare prin care se pare ca Dumnezeu ne lasa sa trecem, poate ne vom intelepti ... Ne va costa ani din viata tuturor, mai ales a celor nevinovati pentru aceasta uriasa nebunie, dar ...

Niciun comentariu: